Search This Blog

Friday, December 23, 2011

2 THUMBS UP!!!!


p/s: TERBAIK

Thursday, December 22, 2011

I'm 'stranger'

Begitulah ungkanpan yang boleh dibuat kat diri aku sekarang ni. Sebabnye, aku dah kehilangan dompet kesayangan aku tu.. segala2nya ada dalam tu. terpaksa la aku cuti untuk uruskan semua pendaftaran baru.

terjadinya kehilangan mungkin disebabkan kecuaian aku sendiri ketika 'test' seluar baru dalam fitting room. Konon2 nak belanja la family aku sorang satu set baju seluar. set anak aku sempat la beli sebab di tingkat yang berlainan. Tapi bile aku turn aku, aku tertinggal porch bag yang mengandungi dompet dan Handphone aku dalam fitting room. Bila aku datang semula selang beberapa saat, dah 'ghaib'.

rezeki anak aku je la yang sempat beli. aku pun sangat bersyukur sebab Handphone tak hilang sebab harga HP tu 3 kali ganda daripada jumlah duit yang ade dalam dompet tu.

pengajarannya jangan cuai terutama kepada barang2 peribadi. make sure everything yang 'ditanggalkan' diletakkan didepan mata, so tiada keciciran berlaku.

p/s: Thanks ALLAH. I've got Yous Message in order to improve myself. Alhamdulillah.

Monday, December 19, 2011

Wednesday, December 14, 2011

No Buffering

Aku baru merasai 'nikmat' no buffering ketika menonton online movie & tv. Agak kagum dengan teknologi yang dibawa masuk ke Malaysia ni. Macam ni baru la naik sebagai negara maju.

Unifi, produk baru TM yang berasaskan fibre optik untuk taliannya.


Kalau guna fibre, dah tentu segala maklumat akan "dipindahkan" menggunakan cahaya. Korang sendiri tau kan kelajuan cahaya tu berapa.


Itu belum buat speed test. Kalau korang nak rasa, pegi la kat memane TM Point yang ada mempamerkan produk Unifi ni. sedikit info untuk Unifi:


kredit to:

http://www.tmunifi.biz/
http://www.unifi.my/unifi/index.php?option=com_content&view=article&id=76&Itemid=206

p/s: fast & furious.. huhuhuuu.. manyak syok arrrrr....

Tuesday, December 13, 2011

HM vs Sydney FC

Adalah dimaklumkan bahawa kunjungan Harimau Muda untuk tujuan latihan bermula dengan langkah kanan. Biarpun hanya perlawanan persahabatan, tapi sekurang-kurangnya moral setiap pemain dapat ditingkatkan dengan kemenangan 3-0 kepada pihak lawan.

Tahniah diucapkan kepada skuad yang bakal menaikkan mutu bolasepak Malaysia di Mata Dunia.

p/s: macam tak percaya pula.. walaupun begitu diharap keprofesinalan pemain dapat dikekal dan ditingkatkan dalam menempuh dugaan yang mendatang. "Kaka" dah ada... Agak2 ape next project Kim Swee.
Kehebatan sesuatu pasukan bukan bergantung kepada pemain semata-mata, tetapi lihat siapa pengemudinya..

Monday, December 12, 2011


Aku tak tengok match ni. Emm tapi kalau tengok video ni, korang pun tau aku DIE HARD FAN yang mane satu kan. Kalau tak, takkan aku letak...

p/s: Overall corak permainan Barca @ real memang best. Skuad Malaysia buleh la mengadaptasi untuk menambahbanik mutu permainan daripada baik kepada lebih baik.. Go..go...Malaysia!!!!

Saturday, December 10, 2011

"bangkang"

Hari punya lunch agak istimewa.. Home  made yang membuatkan ia sangat istimewa. dah lame nak makan sangatkan, so lepaskan la hajat tu. mencari-cari kat pasar malam tadi.. so hasilnya....


lepasni boleh la try resepi lain pulak.. Versi black pepper pun sodap jugak...

sebahagian daripada lunch...

Dahla... asik letak gmbo makanan jerk.. Cukup la kot. tapi ape pulak related ngan gmbo tu kan?. Gambar akhir akan menerangkan......


Baru-baru ni aku ade pergi ke satu kawasan di kota tinggi. Teluk Sengat nama diberi. Jambatan berkenaan (Jambatan lebuhraya E22 Senai-Desatu) dapat dilihat dari kawasan ini. dan disinilah aku "berkenalan" dengan ketam Bangkang. Atau lebih dikenali Ketam Nipah. huhuhu Giler besar letak dalam pinggan. Bangkang Black Pepper Teluk Sengat memang menyengat..

p/s: Jom cuti-cuti Malaysia....

Wednesday, December 7, 2011

The Midfielder.....

ATM telah mnawarkan offer paling lumayan iaitu dgn tawaran RM 20,000 sebulan kpd Nazmi Faiz. Selangor mnwarkan hnya RM 11,000. Namun Nazmi tlh pn menolak offer lumayan dari Selangor, Kedah, ATM & Johor FA. Katanya ". Saya hanya akan berhijrah jika mendapat tawaran bermain dari luar negara. Jika tidak, saya akan kekal bersama Harimau Muda". - Nazmi Faiz
Kredit: Support Malaysia League, https://www.facebook.com/mnfteam



p/s: mukenya dah lebih kurang, game pun dah nak same.. Keep It Up Young Man!!!!!


blogger....blogger...blogger

Hidup sebagai full time blogger @ part time blogger.. Pilihlah mana yang korang suke...

Buat masa ni kenalah part time dulu.. Teringat member aku citer pasal blognya... setiap aktiviti yang dilakukan diupdate dalam blog.. tapi pada masa tu aku ni bukan tau ape. Malah tak nak amek tau pun.

  

Ibaratnya seperti tulis dalam diari la.. dulu dapat diari bukan maen banyak tapi tak tau gunanya. Banyak sangat sifat kemalasan tu. Setelah berlakunya suatu transformasi, disokong oleh motivasi sekeliling baru aku paham/sedar. huhuhuu.. ape aku melalut ntah...

p/s: thanks to all blogger; inspiration of my own.