Search This Blog

Thursday, September 22, 2011

kelayakan olympic

Malam tadi ada tengok bola.. Dah semestinya penyokong tegar malaysia ni tengok dan memberi sokongan moral dari jauh kepada pemain..

Apa yang diperhatikan, level of confident masih lagi kurang. team baru nak naik bese la.. kire bagus jugak la... Apek boleh dianggap wira jugak la.. bertungkus lumus menjaga gawang.. Kalau apek main pun memain, jawabnye beribu la koyak jaring Malaysia tu..

Pemain tengah ada nampak sedikit kawalan bola, tetapi lebih banyak kehilangan bola sebenarnya.. Striker tidak banyak memainkan peranannya dihadapan.

Disini, kepantasan sangat penting. Jepun dengan corak serangan pastas dapat mengkucar-kacirkan defence kita.

Jika dilihat corak serangan Jepun yang bermula dari defence, memang layak la digelar Juara Asia. Canik je permainannya.. Memang la ada dikalangan mereka bermain dikelab luar sedikit sebanyak membantu mengubah cara bermain..

p/s: rancangan realiti sukan yang melibatkan bola seharusnya menggilap bakat adik-adik yang terlibat mengikut laluan yang dapat membantu menaikkan mutu/taraf bola sepak untuk masa akan datang.

Dulu suka tengok corak serangan Arsenal. Tapi sekarang suka tengok corak serangan Barcelona. Bersilang-silang, dan akhirnya GOALLLL!!!!..

Mungkin para jurulatih boleh menyerap taktikal dari pasukan luar negara sedikit sebanyak dapat menajamkan barisan hadapan negara...

Harimau Malaya takkan guna "taring palsu" lagi.. GO...GO...GO.. Harimau Malaya...

No comments:

Post a Comment